Schoolgezondheid

Van voeding tot social media!

Onwijs Gezond! helpt uw school gezonder te worden door aan de slag te gaan met onderstaande gezondheidsthema’s. Heeft uw school issues die meer aandacht nodig hebben? Wij kunnen uw school oplossingen op maat aanbieden.

Omgaan met elkaar

Kinderen die zich goed voelen functioneren beter. Dit heeft een positief effect op de leerprestaties en op het aangaan en onderhouden van vriendschappen.

Beweging en sport

Bewegen is gezond. Voor kinderen is dat in het bijzonder van belang omdat het overgewicht tegengaat en het zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. Samen met de school gaan we aan de slag om een actieve leefstijl van de leerlingen te stimuleren.

Seksualiteit

Door op school aandacht te besteden aan seksualiteit raken leerlingen vertrouwd met het onderwerp en sluit het nauw aan bij hun belevingswereld. Naast seksualiteit gaat het ook over vriendschap, liefde, relaties en omgangsregels. Door dit allemaal bespreekbaar te maken leert het de leerlingen verantwoorde beslissingen te nemen.

Social media

Naast de vele voordelen en kansen die de digitale wereld biedt, vormt de social media soms ook een bron van uitdagingen voor iedereen. Leerlingen, docenten en ouders moeten bewust leren omgaan met social media.

Voeding

Kinderen zijn volop in de groei en hebben dus voldoende gezonde voedingstoffen nodig. Het stimuleren van gezond eetgedrag, meer aandacht voor traktaties, overgewicht en het gebit zijn speerpunten.

Roken, drinken en drugs

Jongeren die roken, drinken of drugs gebruiken lopen gezondheidsrisico’s op korte en lange termijn. Signaleren, begeleiding en goede voorlichting helpt jongeren betere keuzes te maken.